Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Φυσική ομορφιά, γραφικά μέρη και καλό φαγητό! Ήρθε η ώρα να γνωρίσεις τη… Ζαρούχλα

Ένα βήμα πριν το Χειμώνα και η ανάγκη μας για μικρές εξορμήσεις δεν σταματά. Μόνο που πια, το βλέμμα μας στρέφεται σε χειμερινούς προορισμούς και όχι τόσο σε νησιά. Ένας από αυτούς και η Ζαρούχλα. Αν και το όνομά της, σίγουρα, σου λέει κάτι, ίσως να μην ξέρεις και πολλά για εκείνη.

Πρόκειται για ορεινό χωριό στην επαρχία των Καλαβρύτων, που είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.037 μέτρων στις νοτιοανατολικές πλαγιές των Αροανίων. Το γραφικό μέρος παντρεύει φυσικό τοπίο απαράμιλλου κάλλους, ηρεμία, δραστηριότητες και πάνω απ' όλα συνιστά κοντινή απόδραση από την Αθήνα αλλά και τα γειτονικά Καλάβρυτα.
Ξεκίνα με μια βόλτα στον κεντρικό δρόμο, γνωστό και ως Αγορά. Δεξιά και αριστερά βρίσκονται παραταγμένες ταβερνούλες, μερικά προσεγμένα καφέ, ενώ το βλέμμα σου θα τραβήξουν τα πέτρινα πυργόσπιτα. Από κει και πέρα καλό θα ήταν να επωφεληθείς από την ευκαιρία για τις φυσιολατρικές δραστηριότητες του συγκροτήματος Νύμφες: ιππασία, mountain bike, atv, ακόμη και διαδρομές με 4x4 στις καταπράσινες διαδρομές του Χελμού!

Απαραίτητη στάση για καφέ, πότο ή σπιτικά γλυκά σε κάποιο από τα ρομαντικά μαγαζάκια και καφενεδάκια αλλά και το φαγητό στις παραδοσιακές ταβέρνες.  Μην φύγεις αν δεν επισκεφθείς τη Λίμνη Τσιβλού, 20 χλμ. από τη Ζαρούχλα, που αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς υδάτινες οάσεις της Ελλάδας.
Όσον αφορά στη διαμονή; Επέλεξε ένα από τα ξύλινα, τύπου chalet σπιτάκια που ξεπροβάλλουν ή κάποιο από τα παραδοσιακά δωμάτια του ανακαινισμένου Πύργου της Ζαρούχλας.
ΠΗΓΗ:koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :