Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Τα 25 μέρη που πρέπει να επισκεφθεί κάποιος πριν πεθάνει -Πρώτο στη λίστα ένα ελληνικό [εικόνες]

Τη λίστα με τα 25 μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί κάποιος τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του έβγαλε το περιοδικό Travel and Leisure.

Σύμφωνα με το δημοφιλέστατο ταξιδιωτικό περιοδικό, ταξίδια όπως «η εξερεύνηση της “χαμένης πόλης” της Πέτρας της Ιορδανίας, ένα σαφάρι στη Ζάμπια, μια κρουαζιέρα στην Ανταρκτική δεν είναι συνηθισμένες εκδρομές». Για την ακρίβεια, χαρακτηρίζονται «ταξίδια ζωής» και η Σαντορίνη, το ελληνικό κυκλαδίτικο νησί στην καρδιά του Αιγαίου, φιγουράρει πρώτο στη λίστα των travel editors Jacqueline Gifford, Brooke Porter Katz και Clara O. Sedlak
  1. Σαντορίνη

    «Αν υπήρχε ένα μέρος στον κόσμο που θα μπορούσε να τα βγάζει πέρα μόνο με την ομορφιά του, αυτό θα ήταν σίγουρα αυτό το ελληνικό νησί. Κατάλευκα σπίτια λαξεμένα σε σπηλιές, “ζωγραφισμένα” με μπουκαμβίλιες, δίπλα σε εκκλησίες με γαλάζιους τρούλους, ξεχύνονται στο χείλος του κρατήρα ενός αρχαίου ηφαιστείου. Το ηλιοβασίλεμα, η θάλασσα μέχρι την Κρήτη παίρνει μια πορτοκαλί λαμπερή απόχρωση. Επίσης, η Σαντορίνη διαθέτει έναν πλούτο αντιθέσεων: εκπληκτικά κρασιά, μαύρες αμμώδεις παραλίες και αρχαιολογικούς χώρους, όπως ο οικισμός του Ακρωτηρίου ο οποίος συχνά αναφέρεται ως "Μινωική Πομπηία". Εχετε ως βάση τον "Περίβολα" στην Οία. Τα 20 δωμάτιά του είναι χτισμένα σε σπηλιές ηλικίας 300 ετών, με θολωτά ταβάνια και μπαλκονάκια στην άκρη του γκρεμού. Για ένα ρομαντικό δείπνο, το ανοιχτό μπαλκόνι στο Assyrtico Wine Restaurant, σε ένα ανακαινισμένο αρχοντικό του 1960 στα Φηρά, με θέα στο ηφαίστειο, τη Νέα και την Παλαιά Καμένη. Παραγγείλτε το σκεπαστό σαγανάκι και συνοδεύσετε το με το τοπικό κρασί Ασσύρτικο από το οινοποιείο Κτήμα Αργυρού», γράφει το περιοδικό.
  2. Μαρακές
  3. Γκαλαμπάγκος
  4. Κέιπ Τάουν
  5. Γαλλική Προβηγκία
  6. Αίγυπτος
  7. Μιανμάρ
  8. Πέτρα, Ιορδανία
  9. Ζάμπια
  10. Τόκιο
  11. Λίμνη Κόμο, Ιταλία
  12. Μπουτάν
  13. Μοντάνα, ΗΠΑ
  14. Μπαλί
  15. Νέα Ζηλανδία
  16. Ρατζαστάν, Ινδία
  17. Petit St Vincent, Καραϊβική
  18. Νάπα, Καλιφόρια
  19. Ακτή Αμάλφι, Ποζιτάνο, Ιταλική Ριβιέρα
  20. Νησιά Πάσχα
  21. Κωνσταντινούπολη
  22. Αγία Πετρούπολη
  23. Ιρλανδία
  24. Παταγονία
  25. Ανταρκτική


Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :